U betaalt een vast tarief per maand voor een laadbundel. Het tarief is gebaseerd op full service. Dit betekent dat beheer, onderhoud, software, slim laden (load balancing), laadpunt, installatie en elektra in het tarief is verrekend. Voor gebruik buiten de laadbundel betaalt u een tarief per kWh. GoodPoint vergoedt de kosten voor geladen stroom en het gebruik van de verdeelkast aan de VVE.

Uiteraard is dat mogelijk. Dit is echter niet ideaal. Reeds aanwezige laadpunten kunnen wij niet uitlezen en ook niet aansturen van buitenaf.

GoodPoint levert slimme laadpunten, waarbij het mogelijk is de beschikbare stroomcapaciteit op een efficiënte manier te verdelen over de verschillende laadpunten. Auto’s laden dan niet altijd op maximale snelheid. Op deze manier kan het uitbreiden van de stroomcapaciteit zo lang mogelijk uitgesteld worden. En mocht uitbreiding noodzakelijk zijn, dan wordt daar rekening mee gehouden in de subsidieaanvraag.

In de meterkast moet voor de veiligheid een aardlekschakelaar en een aparte groepsschakelaar worden geplaatst. Naar het laadpunt moet een stroomkabel en een datakabel worden gelegd.

Het laadpunt kan aan de muur worden bevestigd of 1 of 2 laadpunten op een paal.

De infrastuctuur is er reeds op aangepast bij het eerste laadpunt om uitbreidingen makkelijk te kunnen verzorgen. De VVE wordt vergoed voor het de uitbreiding ter verdere aflossing van de lening.